Policy

Eskilstuna Mopedkulturs syfte är att främja mopedkulturens bevarande och vår huvudsakliga verksamhet är att anordna evenemang för mopeder med kulturstatus.

FAQ:

Kan man vara medlem i Eskilstuna Mopedkultur om man har en Eu-moppe eller motorcykel?

Ja visst, det går bra! Faktum är att de flesta av våra medlemmar förutom moped också har personbil. Det är inget hinder, men det är knappast något vi tar med på de rallyn klubben anordnar. Där kör vi i första hand kulturmoped.

Min gammelmoppe är inte helt original, är det ett problem?

Vet inte, det är möjligt att det är ett problem för dig! Eskilstuna Mopedkultur gillar alla gamla mopeder och har en fördomsfri attityd till skicket

Jag har hört att Eskilstuna Mopedkulturs ägare tjänar grova pengar på medlemsavgifterna. Stämmer det?

Nej, det stämmer inte. Eskilstuna Mopedkultur är en ideell förening där alla jobbar gratis. Föreningens inkomster går oavkortat till medlemmarnas välbefinnande. Det finns inget vinstintresse whatsoever.

Hur vet jag om min moped har kulturstatus?

Kulturstatus är ett luddigt begrepp, men vi tycker att en moped som är 25år eller äldre automatiskt har kulturstatus. Nyare mopeder har det vanligtvis inte, men kan få det om den på ett smakfullt sätt utmärker sig. T.ex. är ombyggd så att den ser ut som en korv med bröd. Vid tveksamma fall spontanbildas ett råd som fäller dom.

Vad betyder egentligen kultur?

Ordet kultur kommer från latinets cultura som betyder mopedkörning i grupp.

Kan jag teckna en sådan där förmånlig veteranförsäkring genom Eskilstuna Mopedkultur?

Tyvärr. Vi hade tidigare ambitionen att bli medlemmar i MHRF för att kunna erbjuda försäkringar till fina priser, men förutsättningarna har förändrats till det sämre. Dessutom finns det numera konkurrenskraftiga alternativ från annat håll.

Kan jag vara medlem utan att betala medlemsavgift?

Hur tänkte du nu? Medlemsavgiften måste självklart vara betald för att du skall vara medlem

Kan vem som helst bli medlem?

Nej, verkligen inte. För att vara medlem i Eskilstuna Mopedkultur måste man vara intresserad av gamla mopeder. Är du inte det är det här ingen klubb för dig. Lycka till någon annan stans.

Meee... jag menade inte så, jag tänkte mer på religion, kulturell bakgrund, sexuell läggning och sånt?

Jaha! Jamen självklart! Det är inget vi har några synpunkter på, här är alla lika välkomna. Eskilstuna mopedkultur har en öppen och fördomsfri attityd. Du behöver givetvis inte dela vår inställning, men då vill vi att du håller dina synpunkter för dig själv när du deltar i Eskilstuna mopedkulturs evenemang.

Hej mopedvänner, en ”kompis” till mig brukar supa sig snygg, ta bort päronet från avgasröret och köra ansvarslöst genom stan. Är hen en lämplig medlem i Eskilstuna Mopedkultur?

P.S hen gillar knark också.

Nej, i Eskilstuna Mopedkultur kör vi alltid nyktert, ansvarsfullt och ljuddämpat utan knark.

Var har Eskilstuna Mopedkultur sin lokal?

Vi har ingen lokal och har för tillfället ingen ambition att skaffa någon heller.

Men en klubbtidning har ni väl?

Nej det har vi inte heller. Allt informationsutbyte sker på hemsidan och med e-post. Klubbtidningar är såååå… nittiotal. 1890.

Måste man vara med och hjälpa till om man är medlem?

Njae… måste och måste. Det finns ingen formell arbetsplikt i Eskilstuna Mopedkultur men visst uppskattar vi om du ställer upp och hjälper till när det behövs. Vi är en ideell förening som finns till just för att medlemmarna hjälps åt.

Jag såg en snygg bild på mig och min moped i galleriet. Får jag ladda ner den och använda den på min blogg?

Nej, det får du faktiskt inte.

Eskilstuna Mopedkultur äger inte bilden utan har bara rätt att publicera den. Alla bilder ägs av en fotograf och är skyddade enligt upphovsrätten, även om du själv är med på bilden. Vill du ha en bild från hemsidan så snacka med respektive fotograf så skall du se att det ordnar sig. Då får du bilder med bättre upplösning också.

Hmmm.. Såg fråga och svar ovan och undrar istället om jag får skapa länkar till mopedkultur.se

Javisst får du det, det är det bästa sättet att visa bilder på i andra sammanhang.

Kan jag få betalt om Eskilstuna Mopedkultur publicerar en bild som jag tagit?

Nej, Det kan du inte. Om du skickar in eller på annat sätt tillhandahåller en bild så betyder det att Eskilstuna Mopedkultur fritt får använda den. Du äger fortfarande din bild och kan sälja den till andra om du vill. Men du kan inte ställa krav på Eskilstuna Mopedkultur.

Men så här då, är det ok att skicka in en bild som jag inte tagit själv?

Nej absolut inte. Du får bara skicka in bilder som du tagit själv. Eller rättare sagt, tillhandahåller du en bild intygar också att du tagit den själv.

Såg att medlemsavgiften endast var futtiga 200 pix, vad får man för så lite i dagens läge?

Förvånansvärt mycket faktiskt. Det kan låta för bra för att vara sant, men för den struntsumman får du tillgång till vår fina hemsida med forum och allt. Du blir automatiskt inbjuden till alla evenemang, rallyn, utflykter, träffar, etc. som klubben anordnar. Du får ett fantastiskt kontaktnät med andra mopednördar som ger oändliga möjligheter till utbyte av reservdelar och mektips. Du blir dessutom inbjuden till föreningens årsmöte där du kan vara med och påverka verksamheten om du vill. Inte nog med det, du får också ett medlemskort och några snygga dekaler. Viktigast av allt, DU bidrar till mopedkulturens bevarande. Wow. Men inte nog med det för vi erbjuder även rabatterat medlemskap för övriga familjen, 100kr/person. För att nyttja detta erbjudande gäller det att alla är skrivna på samma bostadsadress.

Jag var med på Eskilstuna Mopedkulturs, i och för sig väldigt roliga nyårsraket, men fick snö i förgasaren och nu är mopeden jättetrasig. Kan jag få ersättning för det?

Glöm det! All körning sker under eget ansvar. Eskilstuna Mopedkultur kan aldrig hållas ansvarig för skador som uppstår under våra evenemang, varken på egen eller annans egendom. Samma sak gäller eventuella personskador.

Nu när jag har läst FAQ är allt mycket klarare och det här verkar vara en riktig toppen klubb, men var vänder man sig om man vill fråga något mer om Eskilstuna Mopedkultur?

Roligt att du gillar klubben! Har du ytterligare frågor kan du kontakta någon i styrelsen så svarar vi så gott vi kan.